top of page

Kantarell-iskake

Oppdatert: 3. aug. 2022

Er det virkelig mulig å lage is med kantarell? Svaret er ja, og vi garanterer at dine gjester blir både fornøyde og overrasket når du disker opp med denne iskaken til dessert eller som en godbit til kaffen.

Denne oppskriften startet med at vi leste i en amerikansk kokebok at det var mulig å bruke kantarell i is. Selvfølgelig måtte vi prøve det med en eneste gang! Sammen med en god venninne, Ann Inger, ble isen testet ut i flere runder og hver gang høstet den lovord og ønsker om mer. Siden isen minner litt om daim-is, fant vi raskt ut at kantarell-isen egner seg godt i en iskake med et lokk av soppkrokan på toppen - super festmat!


Oi - hadde aldri trodd at man kan bruke sopp i is - og at det attpå til skulle være sååååå godt! (Linda - 40)

Her gir vi deg oppskrift på iskaken - men selvfølgelig kan du jo lage bare isen - den er fin å servere sammen med friske bær!


Mandelbunn

  • 75 gram mandler

  • 75 gram hasselnøtter

  • (Alternativt kan du bruke 150 gram ferdig mandelmel)

  • 150 gram melis

  • 4 eggehviter

fremgangsmåte mandelbunn

  1. Forvarm stekeovnen til 180 °C.

  2. Finmal nøttene i kvern eller foodprosessor, eller bruk ferdig mandelmel.

  3. Bland melisen med nøttene/nøttemelet.

  4. Stivpisk eggehvite og rør den forsiktig sammen med nøtteblandingen

  5. Legg bakepapir i bunnen av en kakeform (24 cm i diameter). Montér ringen og fordel mandelmassen jevn ut over bunnen.

  6. Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter.

  7. Avkjøl bunnen helt før du tilsetter kantarell-isen.


Kantarell-is

  • 4 eggeplommer

  • 150 gram sukker (du kan redusere til 100 gram om du vil ha mindre søt is)

  • 4 dl. kremfløte

  • 1,5 neve tørket kantarell (kan byttes ut med tørket steinsopp eller traktkantarell)



fremgangsmåte kantarell-is

  1. Den tørkede soppen legges i lunkent vann i minimum 30 min.

  2. Tøm vannet av soppen. For å fjerne mest mulig vann, presser du den gjennom en sil. Tørk den så lett med kjøkkenpapir og mos den med stavmikser til en jevn, finmalt masse.

  3. Pisk eggeplommene og sukkeret til eggedosis. Husk å piske veldig godt til det ikke er sukkerkorn igjen i massen (se bildet over)

  4. Pisk kremfløten til krem.

  5. Bland varsomt eggedosisen og kremen og spre massen i et jevn lag over den kalde nøttebunnen.



Sett kaken i fryseren i minimum 4 timer til kremen er stivnet. Nå er kaken klar for å pyntes etter hjertets lyst, og deretter nytes!


Vil du pynte med soppkrokan, finner du oppskriften her





Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page