top of page

Lompesnacks med soppsmak

Oppdatert: 1. aug. 2022

Litt soppsalt og olje er alt som skal til for å trylle frem nydelig snacks til lørdagskvelden!

Ideen til denne smakfulle snacksen kom da vi stod med en pakke tørre lomper i hånda og vurderte om det var mulig å redde dem eller om de måtte forvises til søppeldunken. Et lite blikk på soppsaltet i krydderhylla var alt som skulle til for å få en idé; det måtte vel være mulig å lage snacks av disse lompene?

Aldri mer potetgull! - Mann, 51

Med litt soppsalt og god olje ble de tørre lompene forvandlet til smakfull og sprø snacks - både sunnere og bedre enn potetgull! Snacksen smaker fortreffelig til både vin og øl, men egner seg også godt som alternativ til brød når du vil ha tilbehør til supper og gryteretter. Soppsaltet vi har brukt er et biprodukt av soppsoyaproduksjonen vår. Har du ikke soppsoya, får du kjøpt det noen steder på nett. Alternativt kan du lage en enklere variant av soppsalt med sopp fra butikken (se nederst på siden).lompesnacks med soppsmak


  • 1 pakke lomper

  • 1dl. god olje - gjerne en god olivenolje

  • 3 ss. soppsalt


fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til ca 140°C (varmluft) og dekk tre langpanner med bakepapir.

  2. Bland sammen soppsalt og olje i en liten bolle.

  3. Legg lompene på en fjøl eller på papir (for ikke å få for mye søl på benken). Bruk en bakepensel for å smøre oljeblandingen på lompene.

  4. Kutt opp i passende stykker med et pizzahjul eller kniv, og legg bitene i langpannene. Lompebitene må ligge fritt, ikke overlappe hverandre.

  5. Stekes i ca 10 minutter til de er gyldne og sprø. Tilpass steketid etter hvor mørke du vil ha dem - og pass på under veis slik at de ikke blir for mye stekt. Er de ikke sprø, så regulere ned temperaturen og stek litt til.

Vi pleier å variere hvor store vi kutter bitene. Skal du bruke dem som snacks, passer det fint med små biter. Når vi skal bruke dem som tilbehør til annen mat, foretrekker vi større biter - som halve eller kvarte lomper.


Har du ikke soppsalt kan du kjøpe tørket sopp som du finmaler i morter eller med stavmikser. Bland 3 deler sopp-pulver og 1 del salt inn i oljen du vil bruke. La det hvile en times tid før du bruker blandingen.


Får du ikke tak i tørket sopp kan du kjøpe fersk sopp (helst aromasopp) og skjære i tynne skiver som du tørker i ovnen på 30-40 grader til de er knusktørre, og deretter følge fremgangsmåten over. Pass på at ovnen ikke blir for varm - soppen skal dehydreres, ikke kokes!


Så gjenstår det bare å nyte :-)Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page