Krokan er godt som tilbehør til kaker og andre desserter. Men visste du at den kan lages av sopp? Tørket sopp av smakfulle arter som kantarell, traktkantarell, sort trompetsopp, gul trompetsopp eller steinsopp passer veldig godt!
Ingredienser
15 g tørket sopp
75 g sukker
2 ss smør
fremgangsmåte
1. Finknus soppen - en morter egner seg godt til dette.
2. Smelt sukkeret forsiktig i en stekepanne på svak varme - pass på at det ikke brenner seg.
3. Tilsett smør og knust sopp.
4. Rør forsiktig om. Massen blir først kornete som på bildet under, men etter lengre varmebehandling smelter sukkeret og massen blir mer tyntflytende.
5. Når massen er tyntflytende, tas pannen av varmen, og massen spres ut over et bakepapir.
6. Når massen er helt kald og stiv, kan den knuses i morter e.l. og du har den lekreste krokan som holder seg godt et par uker i tett boks i kjøleskapet.
Soppkrokan egner seg spesielt godt på kantarell-iskake
Comments