
Korallsopp
Ramaria Flava var. scandinavia
Noen av de vakreste og mest forunderlige soppene vi finner er korallsoppene. De er formet som - nettopp koraller - og kan bli ganske store, opptil 20 cm i omkrets.
Det finnes flere nærstående arter som er vanskelig å skille fra hverandre. Tidligere var de gule, tykkstilkede variantene ansett som matsopp, men fra 2025 er den registret i normlisten til ikke å være matsopp. Dette fordi mange av artene inneholder stoffer som irriterer tarmene, og artene er både vanskelige å bestemme og å skille fra hverandre. Flere av dem er dessuten rødlistet, som betyr at soppene av ulike grunner er utrydningstruet. Korallsopper bør derfor nytes med øyet og ikke med ganen.



Kjennetegn
korallsopp


Hatt
Korallformet, grenene festet til en tykk sentral stilk. Ensfarget gul

Soppkjøtt
Veldig sprøtt, knuser når man tar på det

Sesong
Mild lukt

Underside

Lukt
Mild lukt

Matverdi
Ikke matsopp. Kan inneholde tarmirritanter

Stilk
Lys gul

Voksested
Oftest i kalkrik granskog

Forveksling
Det finnes flere nærstående arter som er vanskelig å skille fra hverandre



