top of page

Korallsopp

Ramaria Flava var. scandinavia

Noen av de vakreste og mest forunderlige soppene vi finner er korallsoppene. De er formet som - nettopp koraller - og kan bli ganske store, opptil 20 cm i omkrets.

Det finnes flere nærstående arter som er vanskelig å skille fra hverandre. Tidligere var de gule, tykkstilkede variantene ansett som matsopp, men fra 2025 er den registret i normlisten til ikke å være matsopp. Dette fordi mange av artene inneholder stoffer som irriterer tarmene, og artene er både vanskelige å bestemme og å skille fra hverandre. Flere av dem er dessuten rødlistet, som betyr at soppene av ulike grunner er utrydningstruet. Korallsopper bør derfor nytes med øyet og ikke med ganen.

Kjennetegn
korallsopp

Group 15.png

Hatt

Korallformet, grenene festet til en tykk sentral stilk. Ensfarget gul

Group 20.png

Soppkjøtt

Veldig sprøtt, knuser når man tar på det

Group 21.png

Sesong

Mild lukt

Group 16.png

Underside

Group 19.png

Lukt

Mild lukt

Group 22.png

Matverdi

Ikke matsopp. Kan inneholde tarmirritanter

Group 17.png

Stilk

Lys gul

Group 18.png

Voksested

Oftest i kalkrik granskog

Group 23.png

Forveksling

Det finnes flere nærstående arter som er vanskelig å skille fra hverandre

bottom of page