søn. 10. sep.
|Sultankroken
Soppkurs for viderekommende
Har du vært på nybegynnerkurs med oss, eller kan de vanligste matsoppene og har lyst til å lære mer?


Tid og sted
10. sep., 10:00 – 16:00
Sultankroken, Tyrihjellveien 389, 1960 Løken, Norge
Om arrangementet
I dette kurset repeterer vi kunnskap fra nybegynnerkurset og plusser på med nye sopper. Kurset er en kombinasjon av teori og tur i skogen. Vi tar blant annet for oss risker, kremler og musseronger - og ellers det vi finner. Vårt mål er at du skal forlate oss med full soppkurv og ny kunnskap om hvilke sopper som er trygge å spise.
For å lære sopp skikkelig må man både se, holde, bryte, lukte og noen ganger smake på soppen. På kurset stiller vi derfor med rikelig med ferskplukket sopp, slik at alle deltagere får mulighet til å se og studere de ulike artene før vi går ut i skogen.
- Gjennomgang av ulike arter og hva som kjennetegner dem
- Utvid ditt repertoar av matsopper
- Lær å kjenne igjen de farlige giftsoppene
- Tips til plukking og rensing av sopp
- Felles tur i skogen og gjennomgang av dagens funn
- Tips til tilbereding og konservering
- Servering av varm skogsoppsuppe og brød
- Te og kaffe
Utstyr:
Ta med soppkurv, kniv, gjerne litt turmat og drikke. Ta også gjerne med sopp du har funnet, så bestemmer vi den på kurset. Kle deg etter været og husk gode tursko.
Sted: Låven i Sultankroken
innerst ved bommen i Tyrihjellveien, Løken
Kursholdere: Kristin Eidem Fostervold og Kjersti Karlsen, begge soppsakkyndige.
Pris: 850 kr per pers
Påmelding: Send en e-post til soppdilla@gmail.com.
Det er bindende påmelding, og kursavgiften refunderes ikke ved avmelding etter fristens utløp.
Max 20 deltagere
Spørsmål rettes til:
Kristin E. Fostervold tlf. 90515398
Kjersti Karlsen tlf. 90209636